Winnaars ontwerpwedstrijd ‘Gezonde pauzesnack’ bekend

Uit 108 inzendingen zijn 5 winnaars geselecteerd door de jury voor de ontwerpwedstrijd ‘Gezonde pauzesnack’, van het ministerie van LNV. De product- en marketing concepten werden beoordeeld op originaliteit, effectiviteit bij de doelgroep (schoolgaande jeugd 10-20 jaar) en haalbaarheid van de uitvoering. Het doel van deze concepten is om scholieren meer gezond te laten snacken met minimaal 50% groenten of fruit. Vijf teams gaan nu samen met een aantal deskundigen aan de slag om de winnende groentesnackconcepten een stap verder te brengen.

De vijf winnende concepten zijn:

  1. Veggiebits: geroosterde groenteblokjes in een handige snack verpakking om te delen
  2. Waffling/Yam: gedeelde tweede prijs voor twee wafelconcepten. Waffling biedt verse wafels waarbij suiker en meel grotendeels vervangen zijn door groente met smakelijke toppings en social media, Yam houdbare groente wafels met een aansprekende naam.
  3. Mingle machine: mix your own snack! Smoothie machine waarmee scholieren een groente smoothie naar keuze kunnen maken
  4. Carrot nacho: wortel met dip in een bijzondere verpakking.

De winnaars krijgen in totaal € 4000 voor de concepten. De winnende teams krijgen een cocreatiesessie en de kans zich te presenteren aan professionals uit de retail- en creatieve sector. 

Het Ministerie van LNV en het Ministerie van VWS zetten zich in voor een hogere consumptie van groenten en fruit. Dit doen zij door innovaties te stimuleren samen met (SIGN) Stichting Innovatie Glastuinbouw en voorlichting via het Voedingscentrum. 

gepubliceerd: 2017-12-22 | tagged: nieuws ontwerpwedstrijd

Waard&vol Groen

Dewi HartkampDewi Hartkamp
Programmamanager
+31 (0)6 53 13 19 44
Email Dewi Hartkamp
Dewi Hartkamp op Twitter

Logo Glastuinbouw Nederland Stichting Innovatie Glastuinbouw (SIGN) is een initiatief van Glastuinbouw Nederland.
SIGN werkt voor de uitvoering van haar innovatie- programma samen met het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV).

VacatureVacature
Gedetacheerd
vanuit min. LNV

Email Dewi Hartkamp