Winnaars ontwerpwedstrijd "Nieuwe media voor G&F"

Persbericht 21 november 2017

Vijf teams van jongeren gaan samen met deskundigen aan de slag om apps te bouwen die jongeren stimuleren meer groenten te eten.

Ze hebben de Battle of Concepts gewonnen voor concepten om met een app of game, jongeren tussen de 10 en 20 jaar gezondere voeding te laten kiezen.

De winnaars krijgen in totaal € 4000,- aan prijzengeld voor de concepten. Daarnaast kreeg het concept ‘Tomaatje’ van Gilian van der Weerd, Sarina Verberne en Bente Hofman een speciale vermelding van de jury en een extra prijs. De winnende teams krijgen de kans zich te presenteren aan professionals uit de retail- en creatieve sector in een co-creatiesessie in 2018 en krijgen middelen om hun app verder door te ontwikkelen.


De vijf winnende concepten:

1.       Digitale groente- en fruitautomaat van Peet Wijnen
2.       App-el van Frank Schalkwijk, Paul van de Vijver en Ufuk Esmer
3.       Superpan van Laurens van der Aa en Gea van der Schee
4.       Superhelden van Tom Schellekens
5.       Ikveggiefeed van Eveline Rossou en Roos Mulder

In totaal werden zeventig concepten voor een app of game ingezonden. De jury met vertegenwoordigers van de groente- en fruitsector, retail, creatieve sector en het ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Voedselveiligheid keken onder andere naar creativiteit, verwachte effectiviteit en originaliteit van de inzendingen. De organisatie was in handen van SIGN.

Het Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Voedselveiligheid en het Ministerie van Volksgezondheid, Sport en Welzijn zetten zich in voor een hogere consumptie van groenten en fruit. Dit doen zij o.a. door innovaties te stimuleren samen met Stichting Innovatie Glastuinbouw (SIGN). Het doel is om uiteindelijk consumenten de dagelijkse aanbevolen 250 gram groenten en 2 porties fruit (200 gram) te laten eten.

gepubliceerd: 2017-11-21 | tagged: nieuws ontwerpwedstrijd

Waard&vol Groen

Dewi HartkampDewi Hartkamp
Programmamanager
+31 (0)6 53 13 19 44
Email Dewi Hartkamp
Dewi Hartkamp op Twitter

Logo Glastuinbouw Nederland Stichting Innovatie Glastuinbouw (SIGN) is een initiatief van Glastuinbouw Nederland.
SIGN werkt voor de uitvoering van haar innovatie- programma samen met het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV).

VacatureVacature
Gedetacheerd
vanuit min. LNV

Email Dewi Hartkamp