Opening Innovatiepad Enschede

Op 20 september wordt tijdens de ''Flow Festival'' het Innovatiepad geopend op het kennispark in Enschede. Langs het Innovatiepad zijn allerhande innovaties te zien, waaronder een lichtgevende boom van SIGN. Het Innovatiepad vormt een verbinding tussen station Kennispark met de Universiteit Twente.

De lichtgevende boom is mogelijk gemaakt door The Flow of Innovation BV en gerealiseerd in samenwerking met Spot On lichtontwerp, Boomkwekerij Rendering en Berkelgroen Hoveniers.

Stichting Innovatie Glastuinbouw (SIGN) verkende in 2015 met Roosegaarde lichtgevende organismen en ontwikkelde daarna het concept van Glowing Trees. Ooit zal de natuur, met haar lichtgevende organismen, ons helpen aan oriëntatielicht. Tot die tijd werken we met een biobased coating op de stammen. Energiezuinige LED lampen belichten de bomen enkele minuten waarna de bomen zelf subtiel licht geven. Enerzijds kunnen de bomen functioneel oriëntatiepunten in parken en fietspaden. Anderzijds kunnen voorbijgangers en wandelaars zich verwonderen over de schoonheid van het licht en genieten van de interactie met de natuur! 

gepubliceerd: 2017-09-20 | tagged: nieuws

Waard&vol Groen

Dewi HartkampDewi Hartkamp
Programmamanager
+31 (0)6 53 13 19 44
Email Dewi Hartkamp
Dewi Hartkamp op Twitter

Logo Glastuinbouw Nederland Stichting Innovatie Glastuinbouw (SIGN) is een initiatief van Glastuinbouw Nederland.
SIGN werkt voor de uitvoering van haar innovatie- programma samen met het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV).

VacatureVacature
Gedetacheerd
vanuit min. LNV

Email Dewi Hartkamp