Nominatie FG Noviteitenprijs luchtzuiveringssysteem obv planten

Gegarandeerd schone lucht in de werkomgeving dankzij groene planten. Met die innovatie heeft het bedrijf Cloud Garden de finale bereikt van de FG Noviteitenprijs 2017. Het modulaire luchtzuiveringssysteem bestaat uit een sensor die de luchtkwaliteit meet en een actief ventilatiesysteem met groene plantenwanden. Op 25 januari wordt de winnaar bekend gemaakt bij de opening van de vakbeurs Facility en Gebouwbeheer.

‘Schone lucht garantie’ is één van de projecten uit het programma Waard&vol groen van Stichting Innovatie Glastuinbouw (SIGN) en is ontwikkeld in samenwerking met: Royal FloraHolland, Van der Tol BV, Into Green, Nieuwkoop Europe, Priva en Waterdrinker.

Dat planten de lucht kunnen reinigen van giftige gassen, zoals formaldehyde, benzeen, tolueen en andere schadelijke gassen is al in de 80-er jaren door de NASA aangetoond. Een nieuwe ontwikkeling zijn gevoelige sensoren, die de luchtkwaliteit continu kunnen meten. Is de concentratie van ongewenste gassen te hoog, dan gaan de ventilatoren meer lucht langs de planten voeren. De planten breken de gassen af zodat medewerkers schone lucht inademen.

 

Over de Noviteitenprijs

Een belangrijk onderdeel van de vakbeurs Facilitair & Gebouwbeheer in de Jaarbeurs Utrecht is de Noviteitenprijs. Uit 59 inzendingen zijn 5 innovaties gekozen voor de finale van deze vak- en publieksprijs. De vakjury reikt de prijs op woensdag 25 januari uit aan het meest innovatieve product of dienst op het vakgebied facilitair management en gebouwbeheer, dat bijdraagt aan de ontwikkeling van een duurzame werkbeleving en omgeving. Het ‘Schone lucht garantie’ systeem van Cloud Garden past binnen nieuwe trends voor de werkplek. Meer aandacht voor gezonde werknemers en groen in de werkomgeving staan volgens Facility Management Magazine in de top 5 van trends voor kantoorinrichting in 2017.

gepubliceerd: 2017-01-13 | tagged: nieuws

Waard&vol Groen

Dewi HartkampDewi Hartkamp
Programmamanager
+31 (0)6 53 13 19 44
Email Dewi Hartkamp
Dewi Hartkamp op Twitter

Logo Glastuinbouw Nederland Stichting Innovatie Glastuinbouw (SIGN) is een initiatief van Glastuinbouw Nederland.
SIGN werkt voor de uitvoering van haar innovatie- programma samen met het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV).

Arjan van SteekelenburgArjan
van Steekelenburg

Gedetacheerd
vanuit min. LNV
+31 (0)6 20 01 99 74
Email Dewi Hartkamp