Prototype luchtzuiverende rugzak

Aankomende donderdag overhandigen studenten van de TU Delft een eerste prototype van de 'iGreen Plant Bag'. Een rugtas met actieve luchtzuivering op basis van plantenwortelsubstraat. Met de overhandiging en eindpresentatie ronden de studenten hun gezamenlijk masterproject en opdracht voor SIGN af. De komende maanden werkt SIGN aan de verfijning van het prototype, het testen van diverse plantwortelsubstraten en het valideren van de inname van schone lucht. De rugtas biedt buiten bescherming tegen met name fijn stof. De luchtreinigende unit is uit de rugtas te halen en op kantoor of thuis te plaatsen waar hij ook andere schadelijke stoffen uit de lucht reinigt.  

Eerste prototype iGreen Plant Bag

Luchtverontreiniging is wereldwijd één van de grootste problemen. Het betreft met name fijn stof, ozon en uitstootgassen.. Uiteraard is het doel om op lange termijn luchtverontreiniging te beperken en te voorkomen; voorlopig is bescherming van groot belang. Bewezen is dat planten lucht reinigen. Het reinigen gebeurt met name in het wortelgebied. Het metabolisme bij de wortels en microorganismen absorberen schadelijke vluchtige stoffen, wat een standaard masker niet afvangt.  Planten dragen daarnaast bij aan een gevoel van veiligheid en gezondheid. 

 

gepubliceerd: 2016-01-19 | tagged: igreen nieuws plantbag

Waard&vol Groen

Dewi HartkampDewi Hartkamp
Programmamanager
+31 (0)6 53 13 19 44
Email Dewi Hartkamp
Dewi Hartkamp op Twitter

Logo Glastuinbouw Nederland Stichting Innovatie Glastuinbouw (SIGN) is een initiatief van Glastuinbouw Nederland.
SIGN werkt voor de uitvoering van haar innovatie- programma samen met het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV).

Arjan van SteekelenburgArjan
van Steekelenburg

Gedetacheerd
vanuit min. LNV
+31 (0)6 20 01 99 74
Email Dewi Hartkamp