Markt voor duurzame sierteelt

Stichting SIGN onderzocht op welke manier duurzaamheid kan leiden tot een betere marktpositie voor sierteeltproducten. Uit het project ‘Planten voor mensen: GreenNest’ blijkt dat veel eindconsumenten zich nauwelijks bewust zijn van de duurzaamheidsaspecten van sierteelt, of deze vanzelfsprekend achten.

Samen met tien bloemisten en plantengroothandel Waterdrinker heeft SIGN een aanpak uitgewerkt, waarin we in eerste instantie de positieve gezondheidseigenschappen van planten benadrukken en duurzaamheid een impliciete waarde is. Er zijn drie objectieve criteria uitgelicht van de aangeboden planten: lucht zuiveren, lucht bevochtigen en eenvoudig onderhoud. Bij de bloemisten hebben we zogenaamde 'plant libraries' opgebouwd: groene wandsystemen met een bevochtigingsysteem, waar de bloemist eenvoudig planten in- en uit kan halen en zich geen zorgen hoeft te maken over het water geven. Tevens is er informatieondersteuning middels ipad. De reactie van het personeel en de klanten is positief: de 'plant libraries' zijn een uitstekende manier om klanten uit te leggen wat planten voor mensen doen. En natuurlijk zijn de GreenNest planten gecertificeerd duurzaam geteeld (FFFP, MPSA).

 

gepubliceerd: 2014-10-10 | tagged: nieuws

Waard&vol Groen

Dewi HartkampDewi Hartkamp
Programmamanager
+31 (0)6 53 13 19 44
Email Dewi Hartkamp
Dewi Hartkamp op Twitter

Logo Glastuinbouw Nederland Stichting Innovatie Glastuinbouw (SIGN) is een initiatief van Glastuinbouw Nederland.
SIGN werkt voor de uitvoering van haar innovatie- programma samen met het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV).

VacatureVacature
Gedetacheerd
vanuit min. LNV

Email Dewi Hartkamp