Erfenis Floriade komt goed terecht

SIGN was betrokken bij een groot aantal projecten op de Floriade. Ondertussen hebben de meeste objecten een nieuwe bestemming gevonden om blijvend te inspireren.

De speeltuin A million friends van Robinia-hardhout, die liet zien hoe de tuinbouw gebruik maakt van biodiversiteit voor bestuiving en gewasbescherming, krijgt een mooie nieuwe plek nabij de oude Floriade locatie Vijfhuizen in de Haarlemmermeer.

Het Groentevariatierad uit de grote kas (The Greenhouse) is verhuisd naar een prominente plek op de Brightlands Campus Greenport Venlo, die de Kokkerelli kinderen al hebben ontdekt.

De voorbeeld biobased woning (75% van het bouwvolume bestaat uit paprikasnippers) is overgenomen door Woningbouwvereniging Wonion uit Ulft. Wonion gaat de woning als leerproject voor het MBO af laten maken door lokale studenten. De mycelium objecten komen in het hoofdkantoor van Wonion.

De drie grote mycelium paddenstoelen (Living Shelter op het Mycelium Park) zijn terug gebracht naar he Living Lab in Bleiswijk; we zijn in overleg met partijen om de hoeden opnieuw van een resistenter mycelium te maken en in Rotterdam te plaatsen.

De Sky garden uit the Greenhouse is inclusief de grote groene wand opnieuw opgebouwd in het Living Lab in Bleiswijk als groen geluidsarme vergader- of werkplek, zodat we bezoekers goed kunnen ontvangen en prettig kunnen werken. 

De mycelium objecten (vliegtuigstoelen van paprikaresten, myceliumwandsysteem, Aalto-inspired lamp) uit the Natural Pavilion zijn opgehaald door de Groene afslag in Laren: hier blijven ze de bezoekers van dit duurzame bezoekerscentrum inspireren.

Het Natural Pavilion zelf zal waarschijnlijk nog drie jaar blijven staan in Almere en als inspiratiecentrum voor biobased bouwmaterialen en innovatie gaan dienen.

We danken alle betrokkenen voor hun ondersteuning en kijken terug op een inhoudelijk geslaagde Floriade!

gepubliceerd: 2022-11-03 | tagged: new nieuws

Waard&vol Groen

Dewi HartkampDewi Hartkamp
Programmamanager
+31 (0)6 53 13 19 44
Email Dewi Hartkamp
Dewi Hartkamp op Twitter

Logo Glastuinbouw Nederland Stichting Innovatie Glastuinbouw (SIGN) is een initiatief van Glastuinbouw Nederland.
SIGN werkt voor de uitvoering van haar innovatie- programma samen met het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV).

VacatureVacature
Gedetacheerd
vanuit min. LNV

Email Dewi Hartkamp