Inspiratieweken Circulair

SIGN en Greenport West Holland organiseren 3 inspiratie weken over ciculaire tuinbouw. De eerste week -van 30 mei tot 2 juni - gaat over Biobased bouwen & huisvesten. De inspiratieweek bestaat onder meer uit een college over mycelium en een seminar op het Floriade-terrein over het ontwerpen met biobased bouwmaterialen.

Op 31 mei, 15.00-17.00 is in het SIGN Living Lab Bleiswijk het college ‘Mycelium bouwmaterialen uit tuinbouwreststromen’. Verschillende experts, zoals Jan Berbee (Grown.bio), Laila Kestem (SIGN) en Andy Cartier & Rosa Hamalainen (Studio Cartier), gaan dan in op de mogelijkheden van mycelium als bouwmaterialen, en het gebruik van tuinbouwreststromen voor de groei van dat mycelium. Het volledige programma wordt binnenkort bekendgemaakt. U kunt zich nu al aanmelden om aanwezig te zijn bij het college.

Het seminar op 2 juni vindt plaats op het Floriade-terrein, van 11.00-12.45 uur, en heeft als thema Biobased bouwen. Sprekers zijn onder meer ondernemers (zoals architecten en bouwbedrijven), kennisinstellingen en overheden. Het seminar wordt afgesloten met een lunch en met een tour langs verschillende Biobased objecten op het Floriade-terrein. Het volledige programma van de workshop wordt binnenkort bekendgemaakt. U kunt zich nu al aanmelden voor het seminar.

 

De tweede inspiratieweek zal gaan over waardevolle stoffen uit reststromen en wordt gehouden in Week 26 (27 juni t/m 1 juli).

gepubliceerd: 2022-05-20 | tagged: news nieuws

Waard&vol Groen

Dewi HartkampDewi Hartkamp
Programmamanager
+31 (0)6 53 13 19 44
Email Dewi Hartkamp
Dewi Hartkamp op Twitter

Logo Glastuinbouw Nederland Stichting Innovatie Glastuinbouw (SIGN) is een initiatief van Glastuinbouw Nederland.
SIGN werkt voor de uitvoering van haar innovatie- programma samen met het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV).

Arjan van SteekelenburgArjan
van Steekelenburg

Gedetacheerd
vanuit min. LNV
+31 (0)6 20 01 99 74
Email Dewi Hartkamp