Nieuwsberichten Archief voor juni 2019

Waard&vol groene gebouwen

Gebouwen die bijdragen aan het integraal aanpakken van de maatschappelijke uitdagingen op het gebied van wateroverlast, hittestress, energie, gezondheid, biodiversiteit en circulariteit. Gebouwen vol waard&vol groen dus!

Na het boek Bouwen met Groen en Glas vormt de Handleiding Levende Gebouwen een verdiepende slag over de waarde van groen in ...

gepubliceerd: 2019-06-17 | tagged: nieuws

BTC en SIGN bundelen krachten richting Circulaire Tuinbouw

Stichting Innovatie Glastuinbouw Nederland (SIGN) en Bio Treat Center gaan samenwerken aan toepassingen voor biomassa uit de tuinbouw in het landelijke programma Circulaire Tuinbouw. Hiertoe tekenden Dewi Hartkamp programmadirecteur van SIGN en Ton Voncken directeur Bio Treat Center een samenwerkingsovereenkomst.

Met deze samenwerking koppelt SIGN haar strategische programmering aan het ...

gepubliceerd: 2019-06-11 | tagged: nieuws

Circulaire akoestische belcellen

Op menig kantoortuin is de vraag naar belruimten groot. De werkplek van de toekomst gebruikt alleen nog natuurlijke en hernieuwbare materialen. Stichting SIGN ontwikkelde met Fungalogic akoestische panelen van ‘’growing materials’’, gekweekte materialen waarin tuinbouwreststromen verwerkt zijn. In de akoestische belcellen combineren we deze nieuwe materialen met levend groen, voor ...

gepubliceerd: 2019-06-04 | tagged: nieuws

Waard&vol Groen

Dewi HartkampDewi Hartkamp
Programmamanager
+31 (0)6 53 13 19 44
Email Dewi Hartkamp
Dewi Hartkamp op Twitter

Logo Glastuinbouw Nederland Stichting Innovatie Glastuinbouw (SIGN) is een initiatief van Glastuinbouw Nederland.
SIGN werkt voor de uitvoering van haar innovatie- programma samen met het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV).

Arjan van SteekelenburgArjan
van Steekelenburg

Gedetacheerd
vanuit min. LNV
+31 (0)6 20 01 99 74
Email Dewi Hartkamp